Νεότερα Μνημεία στην Πασσαρώνα

Σύμφωνα με την 6η Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων, τα μνημεία που έχουν καταγραφεί και υπάγονται στην αρμοδιότητα της υπηρεσίας είναι τα εξής:

  • Πρώην Οικοκυρική Σχολή μαζί με τα δύο πέτρινα πηγάδια στο Γραμμένο (ΦΕΚ 986/Β/9-8-2000). Πρόκειται για επιβλητικό κτίριο με αξιόλογα αρχιτεκτονικά στοιχεία που καθορίζουν την ιδιαιτερότητά του όπως η αυστηρή συμμετρία, οι περίτεχνες πέτρινες κορνίζες των ανοιγμάτων με την τοξωτή διαμόρφωση, η κορνίζα στη στέψη της στέγης, κ.α.
  • Το πρώην Δημοτικό Σχολείο «Γοργόλειος Σχολή» στον Πολύλοφο (ΦΕΚ 1025/Β/20-11-1997). Αποτελεί αξιόλογο δείγμα κτιρίου απλής λαϊκής αρχιτεκτονικής, σημαντικό για τη μελέτη της ιστορίας της αρχιτεκτονικής και είναι ταυτισμένο με τις μνήμες των κατοίκων της περιοχής.

Δημοτική Ενότητα: 

Θεματική Κατηγορία: 

Τοποθεσία: 

Πηγή: 

«Μελέτη του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου – (Γ.Π.Σ.) Δήμου Πασσαρώνος», Κ.Δασκαλάκη, Κ.Τζιμογιάννη & Β.Πλιάτσικα, Δήμου Πασσαρώνος Νομού Ιωαννίνων, Νοέμβριος 2004

Δημιουργός: 

ΥΠΟΕΡΓΟ 1 «ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ & ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ & ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ» της Πράξης «ΠΥΛΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΡΕΛΘΟΝ – ΠΑΡΟΝ & ΜΕΛΛΟΝ»

Δικαιώματα: 

Δήμος Ζίτσας